Repülőnap Budaörsön 2019. 08. 31. – 09. 01.

Újra látványos és jól szervezett repülőnapon vehettek részt a nyár utolsó, igen meleg hétvégéjén a Budaörsi repülőtérre látogatók. A parkolás, beléptetés, a földi és az égi látnivalók, az árusok, a gyermekek játszási lehetőségei és az egyebek, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a kilátogatók alaposan megizzadva, de elégedetten távozzanak a repülőtérről mindkét nap végén.

      

A repülőbemutatók sora a Li-2-es és a már szintén veteránnak mondható An-2 típusú repülőgépek kötelékrepülésével kezdődött, ebből rögtön néggyel. Szemből nézve a felszálló és az alacsonyan a bejárat közelében elhúzó repülőgépek nyolc AS-62-es motorjának szívet melengető dübörgése megadta az alaphangot a jó kezdéshez. A földön sokféle repülőgép és helikopter várakozott a repülésre és az egyre csak érkezők mindent szemügyre vehettek. A hangárban is lehetett érdekességeket látni egészen közelről, nemcsak a kapukon bekandikálva. A repülőnapjaink rendszeres résztvevői jobbnál-jobb programot mutattak be és bizonyára sokakat megfogott, többek között a tüzet köpő Mi-2-es, vagy a Jak-52-esek bemutatója, a helikopterek légi tánca, felvonulása. Nehéz a válogatás, de talán a leglátványosabbnak az imitált légiharc és az azzal összefüggő hang, füst és robbantási jelenetek voltak.

Úgy tűnik, hogy az ilyen jellegű show még inkább népszerűsíti a repülést, vonzza a nézőket és nemcsak a „vájtszeműeket”, kár hogy ilyet a szomszédból kell importálni. A nap vége felé a hármas „biznisz jet” kötelék áthúzásai is hozzájárultak az újdonságok sorához.

A fotósok is képek százait készíthették, hála a kék égnek és az alacsony kordonoknak.

Jövőre, programokban tovább gazdagodva ugyanitt találkozzunk!

Képek

 

Galéria | Kategória: Fotók, Repülőgép típusok, Repülőnapok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s