Látogatás a Komosky parkban

Úgy gyere ide, egyedül vagy családosan, mint egy átlagos repülést kedvelő látogató és kellemes órákat tölthetsz a kiállított főleg egykori katonai repülőgépek között! Engedd el magad, ne azt nézd, hogy az itt kiállított MiG-ek, helikopterek valamikor más festésmintával, színnel repültek! Nézz a múltba és értékeld azt a több évtizedes erőfeszítést, mely nyomán, oly sok keserűség után, de létrejött egy álom, melyet a megálmodója már csak egy felhő szélén üldögélve nézhet.

A katonai repülőgépeken kívül látható még néhány civil légijármű is, de néhány földi is. A sok terepszínű repülőgép között messziről látszik egy sárga klasszikus mezőgazdasági is, egy Z37 Cmelak, mely a közelmúlt magyar mezőgazdasági repülés sokat használt típusa volt.

A terület kerítés mögötti részében számos helikopter, repülőgép várja sorsa jobbrafordulását, lesz még munka ezekkel bőven.

Pihenj meg egy rönkpadon, engedd fiaidnak, lányaidnak kipróbálni a háromdimenziós hintában a forgást, figyeld a kisebbeket, milyen szorgalmasan tekerik a speciális, légcsavar meghajtású körforgót. Ébredjen fel benned is a gyerekkorod, emlékezz arra az időre, amikor vadászpilóta szerettél volna lenni. Mássz be, még ha nehezen is megy a bejáratnál álló jubileumi festésű 21-es kabinjába, fogd meg a botot, csukd be a szemed és átélheted, milyen az száguldani a felhők felett. Próbálgasd milyen egy Bofors légvédelmi gépágyúval célt követni. Az utolsó két „játékszert” magam is kipróbáltam és nagyon tetszett mindkettő.

A pilótakabin kicsit szűk volt pedig nem is voltam magassági öltözetben, lehet, hogy már ehhez „túlméretes” vagyok? Az ágyúcsövével sem volt egyszerű egy éppen arra tévedő ártatlan galamb mozgását követni.

A Bofors egy ikonikus légvédelmi ágyú sok haderőben volt rendszeresítve, így a magyarban is. Apáink, nagyapáink ilyet használtak a II. világháború idején az alacsonyan, vagy közepes magasságban repülő légi célok leküzdésére.

A sok érdekesség és játék után a bejáratnál akár ehetsz, ihatsz is, de még valami csecse-becsét is vásárolhatsz a látogatásod emlékére.

Jó volt, keresd fel, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Képek

 

Galéria | Kategória: Írások, Múzeum, Repülőgép típusok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s