SIAF 2018

Szlovákiában az idei SIAF-ot szeptember 1-2-án rendezték meg, melyen nagyszámú repülőeszközt vonultattak fel, hogy a korábbi évek színvonalát tudják biztosítani a Zólyomtól alig 15 km-re lévő Szliacs-i repülőtérre kilátogató nagyszámú hazai és  külföldi vendégek számára.

A betonon, a statikus bemutatón különféle repülőgépek álltak katonás sorban, többek között két török Phantom, Eurofighter és egy spanyol F-18-as társaságában egy magyar is, a 44-es oldalszámú kétüléses Gripen.

A kilátogatók nagy területen szóródhattak szét. Kedvükre barangolhattak az ínycsiklandó ételeket, finom italokat és a különféle repüléssel kapcsolatos tárgyakat, pólókat, sapkákat jelvényeket, maketteket és más egyebet árusító sátrak között. Több repülőgépet egészen közelről is megtekinthettek és fotózkodhattak is a személyzetükkel együtt és még autogramokat is beszerezhettek tőlük. A műsorvezető és a váltakozó szakkommentátorok igyekeztek segíteni a nézőknek, eligazodni a látottak között. A nyitókép, majd az országok zászlaival ugró ejtőernyősök után sorra következtek a különféle repülőgépek, legyenek azok a napjaink szállító- vagy harci gépei, kifutó típusai vagy már a veteránok.

A Red Bull B-25-ös Mitchell bombázógépe jobbára a Corsairral repült géppárban, melyek nem ismeretlenek a magyar nézőknek. Azonban valljuk be a bivaly erős csillagmotorok hangja sokkal jobban érvényesült Budapesten, a Duna-parti épületekről visszaverődve.

A bemutatók közül a nagy repülőgépek áthúzása, a helikopter bemutatók, a különféle harcigépek és a kötelékek repülése mellett nem törpültek el a békésebbek sem.

  Jó volt látni annyi év után újra egy MiG-15UTI repülését, valamint számomra újszerű volt egy négyes vitorlázó repülőgép, melyek kötelékben végeztek impozáns műrepülést.

A magyar repülést a csak földön álló Gripen mellett Veres Zoltán műrepülő bajnokunk képviselte, akinek a mutatványa szó szerint elkápráztatta a nagyérdeműt.

A rutinos rendezőket minden dicséret megillette. Az időjárás a délelőtti órákban volt kedvezőbb, mert később egyre felhősebbé vált az égbolt, de eső szerencsére nem esett csak a program befejezésekor.

Képek

Reklámok
Galéria | Kategória: Repülőgép típusok, Repülőnapok, Repülőnapok, rendezvények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s