Felhők felett, időszaki kiállítás a KÖKI-ben

k_02

A tervek szerint még egy hónapig látogatható a Tomory Lajos Múzeum Felhők felett című kiállítása Kőbánya-Kispesten a KÖKI bevásárlóközpontban. Ez az első emeleten lévő, az elmúlt években látott kiállítások átrendezett változata. A kiállítás apropója a XVIII. kerület, a Ferihegyi repülőtér és az egykori MALÉV kapcsolata.

 k_12       k_05

  k_15      k_30

Láthatók itt többek között különféle korokból látható egyenruhák, a repülőgépek fedélzetén felszolgálásához használatos eszközök, fényképek, eredeti okmányok, menetrendek, utas ülések, repülőgép műszerek, alkatrészek. A látogatók, stílusosan helytörténettel, repüléssel kapcsolatos könyveket is vásárolhatnak itt és még filmeket is nézhetnek.

k_16        k_16_1

k_18        k_17

k_20

A rendezők a jövő repülési szakembereire, légi utasaira is gondoltak, hiszen a gyerkőcök akár rajzolgathatnak is, míg a szüleik a kiállítást nézik.

k_10

k_11

Nézegetve a kiállítás látogatóinak a bejegyzéseit, a falon lévő repüléssel kapcsolatos élménybeszámolókat érezhető, hogy a repülés kortól, nemtől függetlenül mennyire megfogja az embereket.

k_03

Sokak emlékezetében még évek, évtizedek után is élénken él egy gyermekkori repülőtérlátogatás vagy egy későbbi légi utazás élménye. Ez különösen aktuális a MALÉV közelgő megszűnésének 5 éves szomorú jubileumán.

Reklámok
Galéria | Kategória: rendezvények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s