Egy kis csendes jubileum

A kezdet után 5 évvel

A digitális világ bizonyos szintig mindig is vonzott és már régebb óta foglalkoztam vele, hogy hogyan lehetne a repüléstörténeti gyűjteményem felhasználásával egy honlapot létrehozni, működtetni. Kezdetben, annak már van vagy 10 éve, hogy a mai szemmel már kezdetlegesnek tűnő lehetőségek kihasználásával elindítottam egyet. A legnagyobb gond az volt, hogy az akkori lehetőségek és a saját informatikai tudásom nem tette lehetővé hogy önállóan tevékenykedjek, az alkalmanként frissítésekhez mások segítségére voltam utalva és emiatt jó nagy előretartással kellett előkészíteni az anyagokat. Ez egy évig működött, de jó lehetőséget nyújtott arra, hogy belekóstolhassak ebbe a világba.

f2-crop

Egy idő után már a fejlesztők is gondolkodtak egyszerű informatikai tudással sablonok, automatizmusok beépítésével működtethető, széles körben alkalmazható honlapok létrehozására. Egyre-másra jöttek ki az egyszerűen feltölthető, különféle formában megjeleníthető, ingyenes vagy fizetős megoldásokkal.

dscn1386-crop

Ilyenről beszélgettem a virtuális világot profi szinten művelő ismerősömmel, akinek az ajánlatára született meg a mostani webes felületem. Az egyszerű alapokra épülőt már sokan használtak, nem csak magánemberek, hanem iskolák, egyesületek, baráti társaságok is és 5 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy belevágok. A kezdetben néhányszor még szükség volt némi segítségre, de begyakoroltam hogyan kell szöveget, képet beilleszteni, különböző galériák, oldalakat, bejegyzéseket létrehozni. A wordpress.com alatt működő honlapom a beépített automatizmusok révén egyszerű kezelhető, bár olykor-olykor még ma is okoz meglepetést, de az ingyenes, bőséges méretű szabad tárhelyének, változatos megjelenésének köszönhetően úgy vélem még jó ideig megfelel az igényeimnek.

dscn1375-crop

A látogatókat az informatikai háttér bizonyára kevésbé érdekli, inkább a tartalomra kíváncsi és úgy tapasztalom, hogy a kezdeti látogatószám napjainkra tartósan a többszörösére elemelkedett. A háttérben gyűlő statisztikai adatok szerint eddig több mint 72 országból, mintegy 35000 látogató, 170000 alkalommal nyitotta meg valamelyik írásomat, képemet. Az archívum kezdettől napjainkig 345 különféle kategóriájú anyagot tartalmaz. Az olvasóim természetesen legnagyobb számban Magyarországról kerülnek ki, de egyes cikkeim angolul is olvashatók és persze a képeket bárhol is nyitják meg szerte a világon magukért beszélnek. A világhálón nem számít a távolság, így a nap minden szakában nézegetik a publikációimat, hogy csak a távolabbiakat említve Ausztráliában, Új Zelandon, Japánban, Tajvanon, Kínában, Vietnamban, Miamarban, Argentínában, Brazíliában, Mexikóban, az USA-ban, Kanadában, a Dél Afrikai Köztársaságban, Nigériában, a Közel-Keleten és persze Európa számos országában is.

cropped-f7.jpg

Az írásaimat, fotóimat, és egyéb információimat igyekeztem az adott időszak aktualitásaihoz igazítani és a lehetőségek szerint előtérbe helyezni a magyar repüléssel összefüggőeket és keresem azokat, melyek vélhetőleg nagyobb érdeklődésre számíthatnak. Igyekszem megjeleníteni a saját gondolataimat, felvillantani az elmúlt évtizedek a repüléssel kapcsolatos élményeit, azt, hogy ez hogyan sikerült, arra a pozitív visszajelzésekből következtek. Van néhány olyan hosszabb írás, amit a még a kezdetekkor publikáltam és nem is számítottam arra, hogy ezeket még napjainkban is keresettek. Vannak olyanok, melyek kisebb érdeklődésre tartottak számot, pedig a megírásukkor nagyobbra számítottam. A mondás úgy tartja, hogy evés közben jön meg az étvágy, hiszen a kezdeti heti 50 látogató napjainkra már 130-140 körülire nőtt.

dscn1802-crop

Az 5 év viszonylag gyorsan eltelt és a következő időszakban azonban némi változtatást végzek. Az év végével befejezem az 5 éves ciklusonként kigyűjtött, havonta esedékes évfordulókat, mivel az már körbe ért.

dscn1232-crop

Köszönöm az eddigi olvasóimnak, látogatóimnak az érdeklődést, továbbra is várom az esetleges visszajelzéseiket és igyekszem, mint azt, ahogy már korábban is tettem a repüléssel kapcsolatos kérdésekben segíteni.

Reklámok
Galéria | Kategória: Évfordulók, Írások | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s