A harmadik olimpiai járat

OE-LAY-1

Szerdán, augusztus 10-én, 8 óra után szállt fel Budapestről a harmadik, a Rió-i olimpiára induló járat, amit az OE-LAY jelű Boeing 767-3Z9ER gépe teljesített.

A mai járattal még utaztak sportolók is, de az utólsóval, a 16-án indulóval már csak a sportrajongó közönség repül Rióba. A több mint 12 órás repülés a 31R pályáról való felszállással kezdődött és a déli irányba való fordulás után, legelső járat útvonalával szinte megegyezően történt.

OE-LAY-2

OE-LAY-3

OE-LAY-4

OE-LAY-5

A gép Sibenik városa felett érte el az Adriai-tenger, majd irányváltás követően az Olaszország felett Pescara-Róma vonalától délre haladtak. A gép a felszállás után 1 óra 40 perccel már Szardínia szigetének déli csücske felett repült 33000 láb, 10058 m magasan, 220 fokos irányon, a déli szélnek köszönhetően csak 776 km/órás műszerszerinti sebességgel.

A Földközi-tenger déli részének átrepülése után az afrikai kontinens következett, amit az algériai Annaba közelében ért el. Ez a város és a közeli Konstantine, ami felett röviddel ezután áthaladtak főleg az egykori MALÉV IL-18-as hajózói számára ismert, hiszen repülőterein sokszor szálltak le a keltető tojással, előnevelt jércékkel, előhűtött, fél birkákkal megrakodott magyar teher gépek az 1970-es 80-as években.

OE-LAY-o_6

A járat Mauritania, Szenegál átrepülése után Dakarnál, 6 órával felszállás után érte az Atlanti-óceánt és  gép innen már az első járat útvonalának megfelelően kezdetben 212 fokos irányon repült Rió felé. A leszállás most a 28-as irányból történt a 4000 m-es hosszúságú futópályára. A gép 244 km/órás sebességgel, 12 óra 17 perces repülés után, magyar idő szerint 20 óra 26 perkor ért betont.

Megjegyzés: A gép mintegy 2 órás földön való tartózkodás után újra felszállt és a Rióba vezető útvonalon repült vissza Budapestre, ahová alig több mint 12 órás repülés után, 10 óra 20-kor meg is érkezett. A Rióból hozott utasok kiszállása után indult haza, Bécsbe. Az üres gép egy ideig 289 fokos irányon, 715 km-es sebességgel, 16000 ft-es, 4877 m-es magasságon repült és fél óra alatt ért Schwechatra.

 

 

 

Reklámok
Galéria | Kategória: Írások | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s