X. Makettinfó Kupa, Hara István Emlékverseny

A X. Makettinfó Kupa Jászberény, június 4-5.

Az Ifjúsági ház nagytermében berendezett kiállításra nagyszámú makettet hoztak a versenyzők. A különböző méretarányú repülőgépek között sajnos csak néhány polgárit lehetett felfedezni. A diorámák tekintetében több újdonsággal is találkozhatott a szemlélő, így egy F-14-es géppárral, mely közvetlenül a felhők felett, a ragyogó nappal és kék égbolttal a háttérben repült. Egy közúton, teherautóval vontatott, szétszerelt Bf-109-es hátterében jól mutatott az anyahajóról induló légtérellenőrző is.

DSCN5271-crop

Érdekes megoldás volt a lassan forgó platform is, így az azon lévő makettnek minden oldala láthatóvá vált.

109-4

Tükrös felületen már korábban is állítottak ki maketteket, ami ugyan látványos, de sajnos a fotózás szempontjából, már nem annyira kedvező.

k-1

A magyar felségjelzésű gépek között eddig még nem láttam a szépen kidolgozott Klemm 135-ös diorámát, de az ezüstszínű Aradó 96-ot sem.

w-5

Teljesen új volt az álcázó festésű WM-21 Sólyom közelfelderítő is. A sugárhajtásúak közül néhány klasszikus típus is látható volt, így az F-4-es Phantom, vagy a F-14-es Tomcat, de a MiG-21-est csak két gép képviselte.

DSCN5281-crop

A kiállítások, így ennek is elmaradhatatlan velejárója a börze, ahol szinte minden szükségest be tudtak szerezni a makettezők a későbbi munkáikhoz. A maketteket lehet „egyszerűen” csak összeragasztani, lefesteni, de lehet rengeteg dologgal kiegészíteni is, vagy éppen lecsupaszítani. Látványos egy makett, ha tükör lapon áll, vagy forog, de talán egy kitalált, vagy fotó alapján megépített életkép, sok részlettel még élethűbb. Ítélje meg mindenki saját ízlése szerint.

Néhány fotó az itt látottakról.

Galéria | Kategória: Makett | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s