Repülőbemutató, 2016. május 1.

Az idei év első jelentős repülési rendezvénye május 1-jén vasárnap zajlott a Duna felett. Sajnos erre a napra a szombaton még napos idő jelentősen elromlott, ami a tervezett programot is befolyásolta. A jobbára szürke ég alatt egyre alacsonyabban úsztak a kisebb-nagyobb gomolyfelhők.

02

A Duna két partján gyülekezők, valamint a Tv közvetítés révén az otthon maradottak is élvezhették a különféle bemutatókat. Az egyéni és kötelék műrepülés szépségét a bekapcsolt füstölők tették   látványosabbá.

13

38

Eddig a Duna felett olyan alacsonyan még egyetlen közforgalmi gép sem repült, mint azt a HA-LXD lajtromjelű tette. A 7032-es gyári számú, 230 személyes Airbus A321-es háromszor húzott át, ebből kétszer kibocsátott futókkal. A WizzAir negyedik ilyen típusú, új gépe, alig több mint egy hónapja, március végén állt forgalomba.

20

A nézők újra láthatták a Red Bull csapat kiglancolt gépeit, hallhatták a tekintélyt parancsoló több ezer lóerős csillagmotorok szívet melengető dübörgő hangját.

50

A hazai Old Timer kötelék fordulózását már jóval kisebb  hanghatások jellemezték.

61

A helikopter bemutatók újra bizonyították, hogy ezek a fém szitakötők  olyan manőverekre is képesek, melyekre sokan nem is gondoltak: A bemutató bizonyította, hogy a  magyar pilóták is   kitudják maximálisan használni az adott típus adta lehetőségeket.

72

A Lánchíd alatt rekordot jelentő hármas kötelék átrepülése a fotók és a videók alapján bizony nagy port, illetve vizet vert fel.

A szünettel tarkított repülő-bemutató sajnos “csak”  két és fél órás volt.

 

Reklámok
Galéria | Kategória: Repülőgép típusok, Repülőnapok, rendezvények, Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s