Repülő-emlékmű Kecskeméten

Érdekes hír látott közelmúltban napvilágot, mely szerint egy MiG-21-es vadászrepülőgépet helyeztek el a tavaly elkészült, a Kecskemétet északi irányban elkerülő közút repülőtér közeli körforgalmában.

Érdekelt a dolog, s kerestem az alkalmat, hogy felkereshessem. Dél felöl közeledve hamar megpillantottam magam előtt a körforgalom közepéből kinövő, a repülőgépet magasan tartó pilléreket és legfelül az álcázó festésű, sokak kedvenc típusát egy MiG-21MF-et, egyébként ha valaki más irányból közelít, akkor is már messziről látható.

A 9606-os oldalszámú, korhűen átfestett, felmatricázott repülőgép behúzott futó helyzetben, kissé balra bedöntve, két UB blokkal a belső felfüggesztési helyein, büszkén orral az égnek, emelkedő helyzetben, mint aktív korában hirdeti a repülés és a város sok évtizedes kapcsolatát. Az emlékmű talapzatának oldalán különféle századjelvények és a típusról egy emléktábla is látható.

Ha arra jársz feltétlenül nézd meg, hiszen, sajnos, közterületen már régóta nincs az országban repülőgép kiállítva, ilyen formában pedig nem is volt.

 

Reklámok
Galéria | Kategória: Fotók, Repülőgép típusok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s