Travel Servive Hungary régi-új repülőgépe

Napjainkban kezdett el üzemelni Budapestről a Travel Service Hungary HA-LKG lajstromjelű, Boeing B737-800-as változatú, wingletes repülőgépe, mellyel tovább bővült a magyar lajstromú Boeingek száma. Ez a gép korábban OK-TVB-ként repült, mely többször is volt karbantartáson, Ferihegyen az Aeroplex Kft-nél.

DSCN8655-crop

A 32362-es gyári számú repülőgépet 2002 áprilisában gyártották és a cseh Travel Service üzemeltette azt, de több légitársaság is bérelte, így a Pluna, az Indochina Airlines és az XL Airwasy France is. 2013. december 13-án került magyar lajstromba, de ennek ellenére napjainkig talán nem is járt magyar jelzésekkel Ferihegyen. Korábban is többször volt rá példa hogy egy cseh gép egy ideig magyar lajstromban üzemelt és viszont. A HA-LKG-ről az interneten számos fotó található, de bizonyára rövidesen hazai készítésűek is megjelennek, mivel a Travel Service Hungary már a „druszámmal”, az LKGézá-val teljesíti a Budapestről induló járatait.

DSCN8665        DSCN8658

A Travel Service Hungary korábban a Budapestről induló járatait főleg magyar lajstromban lévő gépekkel teljesítette, de azok 2012 őszén Kanadába kerültek. Ezután a Budapestről induló járatokat 2013 márciusától, kisebb megszakítással 2015 áprilisáig a Smart Lynx Lett légitársaságtól bérelt gépekkel teljesítette, mellyel az anyavállalat már korábban is jó kapcsolatokat ápolt. Érdekesség, hogy a Smart Lynx A320-as típusú gépeit a YL, az országot jelentő két tag után az LCA-val kezdődő betűjelzésű sorba lajstromozták hasonlókép, mint egykoron a magyar Tu-154-es típusú gépeket, az eddig használt utolsó az YL-LCP volt.

DSC_0484-crop        DSCN1879-crop

RSCN2468-crop

Reklámok
Galéria | Kategória: Fotók, Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s