Ülésezett a Magyar Repüléstörténeti Társaság közgyűlése

2015. február 21-22-én ülésezett a Magyar Repüléstörténeti Társaság, az MRT közgyűlése. A napirendek között először az elnökség beszámolt az elmúlt év munkájáról, majd a tisztségviselők megválasztása következett. A 70 főt számláló társaság öttagú elnökségét Czigler Kára, dr. Moys Péter, Bakos Attila, Pásztóy András és Harangozó Tamás alkotja, aki egyben az elnöki funkciót is betölti a következő 4 évben.

A társaság fő célkitűzései nem változtak, így továbbra is a repüléstörténeten keresztül kívánják összefogni a repülés kedvelőit, népszerűsíteni azt többek között további kiadványok megjelentetésével, melyhez a társaság anyagi erején kívül még további támogatás is szükséges.

A közgyűlés után elkezdődött az MRT 39. évkönyvében rendezett, szerkesztett anyagok bemutatása, mely a tagok különböző témakörökben végzett kutatómunkájának eredménye. A 26 szerző fekete-fehérben nyomtatott, több mint 30 munkája CD-re írt formában is elérhető.

MRT_2015_k

Az MRT megújult honlappal várja az érdeklődőket főleg a fiatalabb korosztályokból, hogy a 40 évvel ezelőtt, 1975-ben a Malév Repülés- és Üzemtörténeti Körében elkezdett munkának legyenek a jövőben is folytatói.

40 ÉVES JUBILEUM

RUK_1_1                     1975-2015  MRT embl_1

Reklámok
Galéria | Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s