Könyvespolcok kincsei 43.

kasza_001

Kasza József:

A légjáró varázsló

Mesék a repülésről kicsiknek és nagyoknak

A gyerekek közel negyven mesén többek között a Légjáró Varázsló, a Piros Lufi, a Kis Sárkány és mások kalandjain keresztül pillanthatnak be a repülés csodálatos világába és ízlelhetik meg a repülés örömét.

Hogy miért is születhetett meg ez a könyv arra az első, a Start fejezet ad választ. Ebben a Légjáró Varázsló megígéri a kíváncsi gyereknek, hogy gondját viseli a repülés világában, ha idővel meg fogja osztani az ott szerzett élményeit másokkal, főleg a hozzá hasonló korú gyerekekkel. Józsi bátyám megtartottad az ígéretedet és megszülettek a mesék, amit olvashatnak is a gyerekeink vagy mi olvashatjuk azokat az unokáinknak. A légcsavarnak és a többi emberi vonásokkal is felruházott mesehősnek köszönhetően rövid időre visszarepülhetünk a múltba, részesei lehetünk a nagy kalandoknak, eszükbe juthat a gyermekkorunk, a repülő pályafutásunk kezdetei.

Köszönjük neked ezt a szép hitvallást, a távolba mutató gondolatokat, miszerint adjuk át a tudásunkat utódainknak, hogy ők is megtehessék azt a fiaiknak, lányaiknak.

Nehéz beszélni, az elmúlásról, az egykori vállalati kollégáról, az egyesületi tagtársról, akinek a műve már örökre dedikálatlan marad!

zsi bátyám! Nyugodj békében, s repülj a Légjáró Varázslóval a mindig kék égbolton!

A 144 oldalas ide illő, színes illusztrációkkal ellátott 17×24 cm-es állóformátumú könyvet a Magyar Repüléstörténeti Társaságnál lehet megvásárolni.

kasza_002

 

Reklámok
Galéria | Kategória: Könyvek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s