2013. június 8-9-én Repülőnap Szolnokon!

LEGENDÁK A LEVEGŐBEN 2013 Szolnok

A magyar repülés kezdetei hivatalosan egy kicsit több mint 101 évre nyúlnak vissza, van talán 103 éve is, hogy magyar pilóták merészkedtek a légtérbe – mai szemmel nézve – lélekvesztő szerkezetekkel.

A század vége felé aztán a technikai fejlődésnek köszönhetően, már nem csak a levegőt, hanem a világűrt is meghódíthatta egy magyar ember. 33 éve, hogy Farkas Bertalan Valerij Kubászovval együtt sikeres űrrepülést hajtott végre.

Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén a múltat idéző hajdani gépének másolata is „berepülést” hajt végre. Felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők. Bemutatót tart a Magyar Honvédség, látható lesz a hazai sportrepülés első, legendás Cimbora géptípusa, illetve a Honvédség MI-8-as helikoptere.  Farkas Bertalan, az ország Farkas Bercije ezúttal egy egyszerű feladatra vállalkozik: rövid repülést hajt végre Nádas Tamás műrepülő világbajnokkal a szolnoki légterében.

A repülőnap illusztris vendége lesz Asztalos István, a Világjátékok ejtőernyős bajnoka, Gulyás György vitorlázó világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, és a Guiness rekorder, Mészárovics György a legtöbb ugrást végrehajtó magyar ejtőernyős is a „légtérbe lép”, hogy elkápráztassa a közönséget.

Ezen kívül repülőgép modell  bemutató, sok-sok izgalmas program is zajlik a levegőben. A „légiászok” bemutatója mellett a földön családi programok, izgalmas vetélkedők teremtenek juniálishoz  méltó, vidám hangulatot.

A  Mitsubishi Motors a repülőtér területén kialakított pályán mutatja be a legújabb modelleket. Aki repülni is szeretne, megteheti, hiszen folyamatosan – a programokkal összehangoltan zajlik a sétarepültetés. A két nap alatt hosszabb-rövidebb légi sétákra lehet befizetni és a légtérből Szolnok látképét megcsodálni. A rendezvényt támogatja a Szolnoki Városfejlesztő Zrt., a szervezők bíznak abban, hogy sikerül a programmal egy hagyomány alapjait újra a földre és az égre helyezni…

A rendezvényre a belépés díjtalan.

További Információk: Vécsei Mihály

06-70-3946400; www.legendakalevegoben.hu

Reklámok
Galéria | Kategória: Hírek, Repülőnapok, rendezvények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s