Stuttgart, Mercedes Múzeum

Stuttgartban járva feltétlenül keresd fel a Mercedes Múzeumot, ahol elsősorban szárazföldi polgári járművek láthatók, de több korai első és második világháború idejéből származó repülőgépmotort is kiállítottak.

A múzeum közvetlenül a Mercedes gyár egyik telepe mellett van egy téren és a hatemeletes beton, és üveg épülete jobbára belesimul a környezetébe. Az épület belső kialakítása, elrendezése újszerű, nem a szokványos, mert itt a látogatót először az épület legfelső szintjére viszi fel a csarnok belső falán felkúszó lift, és onnan kezdődik a múzeumi séta. A látogató a kezdeteket bemutató térből a belső fal mentén kialakított járdán, csavarvonalban sétálhat lefelé és onnan, valamit a közbülső terekbe lépve csodálhatja meg a szebbnél szebb állapotban lévő Mercedes gyártmányokat, maketteket, személy és teherautókat, versenykocsikat és autóbuszokat. A belső terek kihasználása praktikus, de nem zsúfolt. Német és angol feliratok, folyamatos filmvetítések adnak eligazodást, történeti betekintést a látogatók számára a Mercedes autók történetébe. Pihenőhelyek, gyermekjátszók, speciális fotózási lehetőségek teszik ezt a múzeumot látogatóbaráttá.

Számomra az igazi élményt a felülről lelógatott sportrepülőgép és néhány, DB repülőmotor adta. Az ízelítőként bemutatott kiváló állapotú motormetszeteken még légcsavarok is vannak.

Fotózni lehet, a fényviszonyok jók, de alkalmanként vaku is szükséges. A sok száz automobil között bolyongó látogatót a földszintre leérve egy gazdag, sajnos csak autós dolgokat kínáló bolt és enni innivalót kínáló büfé várja, de ha kedvet kapott egy igazi Mercedesre azt is megkaphatja a bejárati csarnokból nyíló autószalonban.

English version

Angol változat

A bármely képre kattintva megnyílik a vetítés lehetősége, kilépés ESC.

Reklámok
Galéria | Kategória: Múzeum | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.