10. Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokság

2012. július  26. és augusztus 5. között rendezik meg a 10. FAI Advanced  Motoros Műrepülő Világbajnokságot Nyíregyházán. Az esemény azért is fontos a magyar repülés történetében, mert pont 50 évvel ezelőtt 1962. július 17-29. között volt az első ilyen világbajnokság Magyarországon. A II. Motoros Műrepülő Világbajnokság fényes magyar sikerekkel zárult. Egyéniben Tóth József lett az első és a Fejér Miklós, Fejes Péter, Katona Sándor, Pál Zoltán, Tóth József alkotta csapat is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, valamint elnyerték a Nyeszterov kupát is. A csapat felkészüléséről és a versenyről film is készült. Repülőművészek címmel, mely sokunk kedvence volt.

Az idei világbajnokság kapcsán felrémlik emlékeimben a Békéscsabán, 1984-ben rendezett XII. Motoros Műrepülő Világbajnokság záróünnepsége.  A díjátadások után látványos repülőnap zajlott különféle bemutatókkal. Emlékeimben élénken él a repülőtér légterébe, alacsonyan, nagysebességgel berobbanó magyar MiG-21-es és a néhai Manfred Stössenreuther szinte a füvet súroló hátonrepülése.

Néhány korabeli fotó.

Reklámok
Galéria | Kategória: Fotók, Hírek, Könyvek, Repülőgép típusok, Repülőnapok, rendezvények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s