Makettverseny és kiállítás Szolnok 2012. március 3-4.

A makettezők széles tábora, évkezdésként Szolnokon találkozott, hogy ízelítőt adjon a közelmúlt terméséből. A népes rendezvényen szépszámmal vonultatták fel többek között a hajók, harc- és űrjárművek és nem utolsósorban a repülőgépek különféle makettjeit.

Minden kiállításnak és versenynek voltak, vannak és lesznek kedvencei. Nekem az idein a MiG-15-ös típus két példánya nyerte meg a tetszésemet. Az egyik UTI, mely igen részletesen, nyitott kabintetővel és néhány levett burkoló lemezzel, karbantartás közben ábrázolta azt. Egy másik, szintén kétüléses változat, pedig széthúzott törzzsel épült, láthatóvá téve a hajtóművét. Bizony volt munka mindkettővel. A kiállításon még számos magyar felségjelű katonai és polgári típus is szerepelt igen szép kivitelben, közük a PKZ-2-es kötött helikopter is.

A makettezés egy bizonyos szint felett már-már a művészet határát súrolja. Bizony ez már sokkal több, mint egyszerű kedvtelés. Nem is tudom, hogy hogyan lehetne ezt még tovább fokozni. Talán, ha a kabin még részletesebb lenne, a légcsavarok forognának, világítanának a navigációs lámpák és a motorok, hajtóművek zaját is lehetne hallani. Ki tudja mit hoz a jövő?

Reklámok
Galéria | Kategória: Fotók, Makett, Repülőgép típusok
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s