Könyvespolcok kincsei 1.

A magyar repülés története

Csanádi-Nagyváradi-Winkler:

Műszaki Könyvkiadó Bp, 1974 (első kiadás)

Sajnos a szerzők közül már senki sincs köztünk, de a nagygondossággal összeállított művük 7 fejezetben átfogóan tárgyalta a magyar repülés történetét a kialakulásától a megjelenés időszakáig. A repülést kedvelő emberek „bibliája” addig nem publikált részekkel, 286 oldalon számos, fekete-fehér képpel, térképpel, különféle táblázatokkal illusztrálva mutatta be a magyar repülés páratlan sokszínűségét. Az országban, ebben az időszakban alakuló repülés baráti körök tagjai és magyar repüléstörténetet kutatók a könyv olvasásakor szembesültek az évtizedek során összegyűjtött hatalmas ismeretanyaggal, az egységes szemléletben megírt magyar repüléstörténettel.

A magyar repülés története

Csanádi-Nagyváradi-Winkler:

Műszaki Könyvkiadó Bp, 1977 (második kiadás)

     A második kiadás a korábbitól 100 oldallal bővebb terjedelemben jelent meg és főleg a „Repülés a második világháborúban” című fejezet jelentett igazi újdonságot. Ez a repülésünk eddig csak kevésbé ismert oldalát mutatta be. Ebben az ország elleni szövetséges bombatámadásokkal, a magyar repülők légiharcaival, a repülőipari termeléssel ismertette meg az olvasót, mindeddig elhallgatott, tabu témák voltak, melyek okkal számíthatott kimagasló érdeklődésre az olvasóktól.

 Mindkét mű megjelenése hatalmas segítséget adott az amatőr repüléstörténészek további kutatásaihoz. Tartalmuk a közelmúlt kutatásai fényében kissé átértelmeződtek, de úttörő jelentőségük mindmáig vitathatatlan.

 

Reklámok
Galéria | Kategória: Könyvek
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.